LogoVALNØTT- OG KAFFEKAKE




Kake

INGREDIENSER:

175 g usaltet smør
175 g lyst rørsukker
3 store egg
3 ss sterk kaffe
200 g hvetemel
3 ts bakepulver
115 g valnøtter
 

GLASUR:

115 g usaltet smør
200 g melis
1 ss sterk kaffe
½ ts vaniljeessens
Halve valnøtter til toppdekorasjon
Cognac eller andre edle dråper til dynking om ønskelig.
 

FREMGANGSMÅTE:


Rund form 20 cm diameter. Stekes ved 180 grader i 20-25 minutter.

  1. Rør sammen smør og sukker til en luftig masse.
     

  2. Pisk inn eggene. Ett om gangen.
     

  3. Rør inn kaffe.
     

  4. Hvetemel og bakepulver siktes og vendes inn i røren.
     

  5. Hakk opp valnøttene og vend dem inn i røren til slutt.
     

  6. Del deigen i to like deler og fordel massen i to smurte kakeformer på 20 cm diameter. Overflatene glattes ut. Evt. kan du steke de to kakebunnene i to omganger.
     

  7. Stekes til de er gyllenbrune. Vend de to kakebunnene på rist for avkjøling.
     

  8. Lag glasuren ved å blande sammen smør, melis, kaffe og vaniljeessens til en luftig og kremet masse.
     

  9. Dynk de to bunnene med litt Cognac blandet ut med litt vann. Husk at cognacsmaken ikke bør bli altfor dominerende. Har du en annen avec du liker bedre, så prøv deg gjerne frem med andre smaksvarianter.
     

  10. Fordel glasuren mellom og over bunnene. Pynt med halve valnøtter.