175 g usaltet smør
175 g lyst
rørsukker
3 store egg
3 ss sterk kaffe
200 g hvetemel
3 ts bakepulver
115 g valnøtter
115 g usaltet smør
200 g melis
1 ss sterk kaffe
½ ts vaniljeessens
Halve valnøtter til
toppdekorasjon
Cognac eller andre
edle dråper til dynking om ønskelig.
Rund form 20 cm
diameter. Stekes ved 180 grader i 20-25 minutter.
Rør sammen smør
og sukker til en luftig masse.
Pisk inn
eggene. Ett om gangen.
Rør inn kaffe.
Hvetemel og
bakepulver siktes og vendes inn i røren.
Hakk opp
valnøttene og vend dem inn i røren til slutt.
Del deigen i to
like deler og fordel massen i to smurte kakeformer på 20 cm diameter.
Overflatene glattes ut. Evt. kan du steke de to kakebunnene i to omganger.
Stekes til de
er gyllenbrune. Vend de to kakebunnene på rist for avkjøling.
Lag glasuren
ved å blande sammen smør, melis, kaffe og vaniljeessens til en luftig og
kremet masse.
Dynk de to
bunnene med litt Cognac blandet ut med litt vann. Husk at cognacsmaken ikke
bør bli altfor dominerende. Har du en annen avec du liker bedre, så prøv deg
gjerne frem med andre smaksvarianter.
Fordel glasuren mellom og over bunnene. Pynt med halve valnøtter.