4 egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts finstøtt pulverkaffe
1 ts bakepulver
2 egg
1 1/2 dl sukker
500 g mascarponeost
1 dl kald kaffe
1 dl kaffelikør, for
eksempel Kahlua
2 ss kakao
Begynn med bunnen: Sett
stekeovnen på 175 grader. Visp egg og sukker til eggedosis, gjerne med mikser.
Bland hvetemel, potetmel,
finstøtt kaffepulver og bakepulver godt. Sikt det i eggedosisen, og rør
forsiktig til det ikke er melklumper.
Hell deigen i en
springform, ca 24 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 30
min.
Avkjøl kaken litt før den
tas ut av formen og legges på rist. Del kaken i tre bunner.
Lag fyllet: Skill eggene.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør osten myk og ha den i
eggedosisen.
Visp eggehvitene stive,
og vend dem i ostekremen.
Bland kaffe og likør.
Legg en av bunnene tilbake i formen. Hell over 1/3 av kaffeblandingen, og smør
over 1/3 av ostekremen.
Legg på en bunn til, dynk
med 1/3 av kaffen, og legg på 1/3 av ostekremen. Legg den siste bunnen oppå,
dynk med resten av kaffen og smør på resten av ostekremen.
La kaken stå kaldt i ca 1 time. Løsne kaken fra formen, legg den på et fat og sikt over et lett kakaodryss.