5 dl sukker
5 dl hvetemel
¼ ts bakepulver
2 ts natron
1 ts salt
2 ts vaniljesukker
3 ts kanel
2 ½ dl hakkede valnøtter +hele solsikkekjerner
3 egg
2 ½ dl olje
5 dl revet squash m/skall
1 beger Crème fraîche (el Philadelphiaost)
½ pk melis
noen sitrondråper
Liten langpanne med bakepapir. Beregn dobbel porsjon til
stor langpanne. Stekes ca. 30-40 min. ved 200 ˚C. Avkjøl i langpannen.
Mel og sukker blandes
Bakepulver, natron, salt + krydder, nøtter og kjerner
blandes i.
Rør inn resten, ta ett egg av gangen
Ved bruk av Creme fraiche i glasuren blir den litt mer flytende i konsistensen.
Det duger hvis kaka skal serveres med en gang, men egner seg ikke så godt for lagring i kjøleskap/fryseboks.