LogoSKILLINGSBOLLER




Kake

INGREDIENSER:


Deig

125 g smør eller margarin
5 dl melk
1 pk gjær
1½ dl sukker
½ ts salt
ca 14 dl hvetemel
 

Fyll

100 g smør eller margarin
1 dl sukker
2 ss kanel

1 egg til pensling
Perlesukker til pynt
Papirformer
 

FREMGANGSMÅTE:


Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca. 10 min.  Gir 40 boller.

  1. Smelt smøret.  Melken tilsettes og væsken varmes til fingervarme.
     

  2. Smuldre gjæren og løs den opp i litt av væsken.
     

  3. Tilsett resten av væsken, sukker, salt og det meste av melet.
     

  4. Elt til deigen slipper bollen.
     

  5. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 30 min.
     

  6. Rør smør, sukker og kanel (fyllet).
     

  7. Ha deigen på bordet og elt inn resten av melet.
     

  8. Deigen deles i 2 like store deler.  Hvert emne kjevles ut i størrelse 20x40 cm.    Smør på fyllet.
     

  9. Rull sammen deigen fra langsiden og skjær rullene i jevne biter (1 – 1 ½ cm brede),     til sammen 40 biter.
     

  10. Legg bitene med snittflaten opp i papirformer.
     

  11. Etterhev bollene i ca. 30 min.
     

  12. Pensle bollene med vispet egg.  Strø perlesukker på.
     

  13. Stek kakene midt i ovnen ca. 10 min.