125 g smør eller margarin
5 dl melk
1 pk gjær
1½ dl sukker
½ ts salt
ca 14 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
1 dl sukker
2 ss kanel
1 egg til pensling
Perlesukker til pynt
Papirformer
Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca. 10 min.
Gir 40 boller.
Smelt smøret. Melken tilsettes og væsken
varmes til fingervarme.
Smuldre gjæren og løs den opp i litt av
væsken.
Tilsett resten av væsken, sukker, salt og det
meste av melet.
Elt til deigen slipper bollen.
La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca.
30 min.
Rør smør, sukker og kanel (fyllet).
Ha deigen på bordet og elt inn resten av
melet.
Deigen deles i 2 like store deler. Hvert emne
kjevles ut i størrelse 20x40 cm. Smør på fyllet.
Rull sammen deigen fra langsiden og skjær
rullene i jevne biter (1 – 1 ½ cm brede), til sammen 40 biter.
Legg bitene med snittflaten opp i papirformer.
Etterhev bollene i ca. 30 min.
Pensle bollene med vispet egg. Strø
perlesukker på.
Stek kakene midt i ovnen ca. 10 min.