Sett stekeovnen på 160 grader. Smør formen (24 eller 26 cm).
Mal mandlene. Rør inn melis, egg, og finrevet appelsinskall, til en jevn røre. Hell den i formen. Stek mandelbunnen på nest nederste rille i ca. 35 min. Avkjøl i formen.
Løsne kakebunnen fra kanten med en skarp kniv. Avkjøl bunnen over rist. Vask og tørk kanten på formen godt før den settes tilbake på plass.
Sjokolademoussen lages ved å smelte sjokoladen i vannbad sammen med appelsinjus. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Pisk fløten. Rør sjokoladen jevn. Bland alt forsiktig sammen til en jevn krem.
Hell kremen over kakebunnen i formen. Dekk den til og la den stå i fryser i minst 2-3 timer. Helt dypfryst kake kan tines i kjøleskap i noen timer, eller i 1-2 timer på benken ved romtemperatur.
Pynt kaken med pent oppskåret appelsinskiver delt i 2 eller 4.