LogoSITRONPAI MED “SVEIS”




Kake

INGREDIENSER:


PAIDEIG:

3 ½ dl hvetemel
100 g smør
½ dl sukker
1 eggeplomme
1 ss finrevet sitronskall
2 ss sitronsaft
1 eggehvite
 

SITRONFYLL:

Finrevet skall og saft av 1 sitron
100 g sukker
125 g smør
2 egg
 

MARENGS:

4 eggehviter
40 g + 100 g sukker
 

FREMGANGSMÅTE:


Paiform eller rund form, 200 °C for paiskallet, 15 min. 280 °C under grill noen sekunder

  1. Kjør mel, sukker, smør og sitronskall i foodprocessor til det blir en grynet masse.
     

  2. Ha i eggeplomme og sitronsaft.
     

  3. Samle deigen i hendene og legg den i plast. 
     

  4. Legg den kjølig ca. 30 min. 
     

  5. Kjevle eller trykk deigen ut og kle en paiform i bunnen og litt opp langs kanten.
     

  6. Forstek til det blir litt gyllent.
     

  7. Visp sammen eggehviten og pensle den varme bunnen når den kommer ut av ovnen.  Dette gjør at paiskallet holder seg sprøtt.
     

  8. Ha sitronskall, sitronsaft, sukker og egg i en kjele.  Rør på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner, men IKKE koker.
     

  9. Tilsett smøret litt etter litt til det er smeltet og sausen tykner.  Avkjøl.
     

  10. Hell sitronfyllet i paiskallet og la det stå et par timers tid.
     

  11. Visp eggehvitene med 40 g sukker til halvstiv marengs, tilsett resten av sukkeret og visp marengsen stiv.
     

  12. Fordel marengsen oppå sitronkremen og lag ”nupper” med en skje. 
     

  13. Sett paien høyt i ovnen under grillelementet i noen sekunder til marengsen får en gyllen glød. Avkjøl før servering.