3 ½ dl hvetemel
100 g smør
½ dl sukker
1 eggeplomme
1 ss finrevet
sitronskall
2 ss sitronsaft
1 eggehvite
Finrevet skall og
saft av 1 sitron
100 g sukker
125 g smør
2 egg
4 eggehviter
40 g + 100 g sukker
Paiform eller rund
form, 200 °C for paiskallet, 15 min. 280 °C under grill noen sekunder
Kjør mel, sukker, smør og
sitronskall i foodprocessor til det blir en grynet masse.
Ha i eggeplomme og sitronsaft.
Samle deigen i hendene og legg
den i plast.
Legg den kjølig ca. 30 min.
Kjevle eller trykk deigen ut og
kle en paiform i bunnen og litt opp langs kanten.
Forstek til det blir litt
gyllent.
Visp sammen eggehviten og pensle
den varme bunnen når den kommer ut av ovnen. Dette gjør at paiskallet
holder seg sprøtt.
Ha sitronskall, sitronsaft,
sukker og egg i en kjele. Rør på svak varme til sukkeret er oppløst og
egget tykner, men IKKE koker.
Tilsett smøret litt etter litt
til det er smeltet og sausen tykner. Avkjøl.
Hell sitronfyllet i paiskallet og
la det stå et par timers tid.
Visp eggehvitene med 40 g sukker
til halvstiv marengs, tilsett resten av sukkeret og visp marengsen stiv.
Fordel marengsen oppå
sitronkremen og lag ”nupper” med en skje.
Sett paien høyt i ovnen under grillelementet i noen sekunder til marengsen får en gyllen glød. Avkjøl før servering.