LogoPRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG




Kake

Ingredienser:

25 g gjær
100 g smør eller margarin
ca ½ kg hvetemel
¼ ts salt
4 ss sukker
1 ts kardemomme
2 ts revet sitronskall
3 dl melk
 

Eggekrem

1 eggeplomme
1 ss sukker
2 ts hvetemel
1 del melk
¼ vaniljesukker
 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Eggekremen lages ved å vispe eggeplomme og sukker i en gryte.  Ha i mel og spe med melk. La kremen tykne på svak varme. Sett til avkjøling.
     

  2. Smuldre smøret i melet.  Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Ha salt, sukker, kardemomme og sitronskall i melet og rør inn væsken.
     

  3. Deigen eltes sammen til den er smidig og settes lunt i ca 1 time.
     

  4. En form på ca 26 cm i diameter smøres og 1/3 av deigen legges i bunnen og trykkes litt opp i kantene. Resten av deigen kjevles ut til et rektangel.
     

  5. Den avkjølte eggekremen smøres over deigen som rulles til en lang pølse. Del opp i ca. 2-3 cm tykke biter som legges med snittflaten opp.  Evt. rester av kremen kan først smøres over deigbunnen i formen.
     

  6. Sett kaken til heving i ca. 40 min.
     

  7. Kaken stekes i ca. 30 min på 200 grader, nederste rille, til den er gjennomstekt og har fått en gyllenbrun farge. Avkjøl på rist.