½ dl sukker
2 dl hvetemel
1 ½ dl havregryn
100 g smør eller margarin
3 dl vaniljekrem
1 dl kremfløte
2-3 kiwier
3 eggehviter
½ dl sukker
2 ss pistasjenøtter
Smurt paiform. Paiskallet forstekes på 200 grader. Pai stekes på 250 grader.
Sukker, mel, havregryn og smør kjøres sammen til en deig.
Trykkes ut i paiform som settes i kjøleskap i ca 30 min. Stekeovn settes på
200 grader.
Fløten vispes til krem og blandes med vaniljekrem, gjerne ferdig fra pakke.
Kiwiene skjæres i skiver.
Paiskallet forstekes på rist i nede del av ovnen i ca 15 min. Avkjøl
skallet.
Sett ovnen på 250 grader.
Eggehvitene vispes stive, tilsett sukkeret litt om gangen.
Paiskallet fylles med krem. Dekk med kiwiskiver. Smør marengsen i en topp
på midten av paien, la gjerne litt av kiwien synes i kanten. Pynt med
hakkede pistasjenøtter.
Stek paien midt i ovnen, 2-3 min. Følg nøye med så ikke ”sveisen” blir brent.