LogoPAI MED KIWI OG PISTASJNØTTER




Kake

INGREDIENSER:


Bunn

½ dl sukker
2 dl hvetemel
1 ½ dl havregryn
100 g smør eller margarin
 

Fyll

3 dl vaniljekrem
1 dl kremfløte
2-3 kiwier
 

Marengs

3 eggehviter
½ dl sukker
2 ss pistasjenøtter
 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Smurt paiform. Paiskallet forstekes på 200 grader. Pai stekes på 250 grader.
     

  2. Sukker, mel, havregryn og smør kjøres sammen til en deig.
    Trykkes ut i paiform som settes i kjøleskap i ca 30 min. Stekeovn settes på 200 grader.
     

  3. Fløten vispes til krem og blandes med vaniljekrem, gjerne ferdig fra pakke.
     

  4. Kiwiene skjæres i skiver.
     

  5. Paiskallet forstekes på rist i nede del av ovnen i ca 15 min. Avkjøl skallet.
    Sett ovnen på 250 grader.
     

  6. Eggehvitene vispes stive, tilsett sukkeret litt om gangen.
     

  7. Paiskallet fylles med krem.  Dekk med kiwiskiver. Smør marengsen i en topp på midten av paien, la gjerne litt av kiwien synes  i kanten.  Pynt med hakkede pistasjenøtter.
     

  8. Stek paien midt i ovnen, 2-3 min. Følg nøye med så ikke ”sveisen” blir brent.