100 g smør
150 g hvetemel
2 ss vann
250 g Gourmetost naturell
3 egg
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 ½ dl kirsebæryoghurt
Friske oppdelte kirsebær
Friske hele kirsebær uten steiner
Rund form, ca. 24 cm i diameter. Forstek paibunnen ved 200 ˚C i ca. 15 minutter.
Etter at bær og osteblandingen er lagt på, stek videre ved 175 ˚C i ca. 30 minutter.
Smuldre smør og mel. Tilsett vann og arbeid deigen
sammen. La deigene hvile i kjøleskap i ca. 1 time.
Kjevle ut en rund leiv og legg den i en form med løs
bunn. Renskjær kantene. Prikk deigen med gaffel. Stek bunnen.
Rør ost, egg, sukker, vaniljesukker og yoghurt godt
sammen. Bruk gjerne foodprocessor. Legg oppdelte kirsebær på den forstekte paibunnen og hell osteblandingen over.
Stek kaken videre til ostemassen har stivnet til passe konsistens, 30 - 45 minutter avhengig av stekeovn.
Avkjøl kaken noe. Ta den ut av formen og legg den på serveringsfat. Pynt med kirsebær. Server gjerne med vispet kremfløte.