5 eggehviter
200 g sukker
100 g valnøtter
100 g hasselnøtter
100 g mandler
100 g sukker
1 dl vann
100 g smør
5 eggeplommer
2-3 ss konjakk (eller kanskje litt mer …?)
2 dl kremfløte, stivpisket
Rund form, 24 cm. Stekes midt i ovnen ved 150 °C, ca. 60 min.
Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt.
Hakk nøttene/mandlene og vend dem forsiktig inn i eggdosisen.
Fordel nøttemarengsen i formen og stek
Smelt sukkeret til karamell.
Tilsett vannet og rør så alt blir oppløst.
Rør inn smør og sjokolade.
Avkjøl litt og visp inn eggeplommene.
Smak til med konjakk.
Når kaken er ferdig stekt, avkjøles
den noe før den hvelves på et serveringsfat. Sett ringen til formen rundt og
hell den varme sjokoladekaramellen over.
Sett kaken kaldt og la den trekke, gjerne over natta (eller flere dager). Fjern
kakeringen og pynt med krem (eventuelt Vaniljekesam) og friske bær.