3 dl hvetemel
2 ss sukker
150 g kaldt smør
1 egg
2 egg
3 dl sukker
100 g smeltet, avkjølt smør
Revet skall og saften av 2 sitroner
Stekes ved 200 °C i ca. 10 min og ved 175 °C i ca. 30 min.
Smuldre mel, sukker og smør. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett egget og bland godt til en fast deig. La deigen hvile i kjøleskapet i en time.
Trykk deigen ut i en paiform (26 cm), prikk bunnen med en gaffel. Sett kaldt i 30 minutter (eller i fryseren i 10 min.).
Forstek paiskallet i midten av ovnen i ca. 10 min ved 200 °C. Skru deretter ovnen ned til 175 °C.
Lag fyllet: Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet smør, litt om gangen. Ha i sitronskall- og saft.
Hell fyllet i det forstekte paiskallet og stek paien i nedre del av ovnen til fyllet har stivnet en del, men fremdeles er løst, ca. 30 min.
Avkjøl paien. Deretter bør den oppbevares et par timer i kjøleskapet, eller gjerne natten over, slik at konsistensen blir rett. Dryss over melis før servering og server paien med pisket krem og bær.