150 g havrekjeks, f.eks. Kornmo eller Digestives
50 g hakkede nøtter
120 g smeltet smør
ev. 1 ts. Kanel
8 plater gelatin
½ dl vann el. juice
2-3 modne mango
3 egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
2 små beger yoghurt m/mango + banan,
el. fersken, aprikos, ananas
6 dl vann
1 pk sitrongelé
1pk ananas- el. appelsingelé
Eksotisk frukt
Kjeksbunn: Knus kjeksene i maskin i satt
hakkekniv, eller putt dem i en stor plastpose og knus dem med et kjevle.
Bland smør og eventuelt kanel godt inn, til en jevn masse. Sett et stykke
matpapir oppå bunnen av en stor (26 cm) springform, klem kanten rundt slik at
papiret sitter stramt. Klipp eventuelt av papiret utenpå. Klem kjeksmassen i
et jevnt lag utover bunnen. La den stå kjølig mens fromasjen lages.
Fromasj: Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i
5-6 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen i varmt vann eller juice. Må ikke koke.
Skrell mangoene så tynt som mulig. Skjær fruktkjøttet
løs fra steinen, og legg det i hurtigmikser eller maskin med hakkekniv.
Kjør maskinen til fruktkjøttet er som puré.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Pisk kremfløten.
Rør gelatinen i mangopureen, og bland alt forsiktig godt sammen med yoghurten med en slikkepott. Hell fromasjen over kjeksbunnen, og la kaken stå kjølig i minst 2
timer.
Gelélokk: Kok opp vannet. Trekk kjelen unna varmen
og tilsett gelépulver, rør til det er oppløst. Avkjøl geleen uten at den
begynner å stivne. La formen stå på et plant underlag i kjøleskapet, og hell
geleen over. La kaken stå kjølig i ytterligere minst 3 timer.
Bruk en tynn kniv og løsne fromasjen forsiktig fra kanten av formen. Løft kanten varsomt opp. Bruk en lang stekespade og løft kakebunnen over på et fat, trekk forsiktig av bakepapiret under bunnen. Pynt kaken etter ønske.