LogoFRANSK EPLEKAKE




Kake

INGREDIENSER:


Mørdeig

200 g hvetemel
1/5 ts (1 kryddermål) salt
1 ss sukker
100 g smør/margarin
1 egg
1 ss kaldt vann
 

Fyll

7 store epler
2 ss smør
1 dl sukker
1 ts kanel
½ dl vann
2 ss sukker
saft av ½ sitron
fruktgelé
 

FREMGANGSMÅTE:


Rund form, 24 cm i diameter.  Stekes ved 200 ˚C i ca. 45 min.

  1. Bland mel, salt og sukker
     

  2. Smuldre smør/margarin i.
     

  3. Bland i egg og vann, og elt deigen raskt sammen
     

  4. Dekk deigen til, og la den hvile ca ½ time i kjøleskapet.
     

  5. Stikk ut kjernehuset og skrell fire av eplene.  Skjær dem i småbiter og kok de møre under lokk sammen med smør, sukker, kanel og vann.  Ta lokket av kjelen og la det koke videre til væsken er kokt inn.  (Tar litt tid).  Pass på å røre litt av og til så et ikke svir seg. Avkjøl.
     

  6. Trykk deigen ut i formen, godt opp langs kanten. Fyll epleblandinga i.
     

  7. Stikk ut kjernehuset og skrell de resterende tre eplene.  Del de først i halve, deretter i tynne båter. Legg eplebåtene i pent mønster oppå eplefyllet.  Dryss på litt sukker.  Press sitronene og dryss safta over eplebåtene.
     

  8. Stek kaka på nederste rille, ca. 45 min til eplene er myke og deigen gyllenbrun
     

  9. Kaka pensles med litt varm fruktgelé, eks. av aprikos, eple, stikkelsbær