LogoFESTKAKE MED SJOKOLADE




Kake

INGREDIENSER:


Bunn

4 eggehviter
200 g melis
200 g mandler (evt. nøtter)
1 ts bakepulver

 

Krem/glasur

150 g melis
150 g smør
1 plate mørk kokesjokolade
1 ss sterk kaffe
4 eggeplommer
2 ss sherry, eller noe annet godt

 

FREMGANGSMÅTE


Rund form, ca. 20 cm, 150 °C, 40 min.

  1. Pisk eggehvitene stive.
     

  2. Grovhakk mandlene og ha dem i bollen sammen med melis og bakepulver og rør alt forsiktig sammen for hånd
     

  3. Ha røren i en smurt, rund form og stek.  Avkjøl kaken på rist.
     

  4. Rør melis og smør til det blir hvitt.
     

  5. Smelt sjokoladen over vannbad og bland med kaffe.
     

  6. Rør inn eggeplommene, en av gangen og smak til med sherry.
     

  7. Pynt med hermetisk mandarin, druer eller annen frukt.