3 dl smuldret havrekjeks
3 ss hakkede pekannøtter (el. Hasselnøtter)
3 ss smeltet smør el. marg.
3 ss honning
1 dl fersken- el. appelsinjuice
4 gelatinplater
3 store skrelte ferskener, helst ferske
3 ss sukker
1 ss presset sitronsaft
1 ss vaniljesukker
2 dl yoghurt med vaniljesmak
2 dl kesam el. cottagecheese
Bland havrekjekssmuler, pekannøtter, smør og honning.
Trykk ut deigen i bunne av en springform med diameter 22 cm.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 min. Kok
opp fersken- eller appelsinjuice. Løs gelatin i den kokende juicen. Avkjøl
blandingen.
Hvis du bruker fersk frukt må den kokes før du kan bruke
den. Kok opp ferskenskiver, sukker og sitronsaft. La det småkoke i ca. 5
min, eller til ferskenene er møre. Rør i vaniljesukker. Legg halvparten av
ferskenskivene i en skål, og sett dem til side så lenge.
Mos resten av ferskenskivene i en kjøkkenmaskin. Bland inn yoghurt, kesam og gelatinjuicen. Kjør maskinen til moussen er kremet og glatt. Legg de hele ferskenskivene på kakebunnen. Hell over moussen. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer.