LogoDELIKAT MOUSSEKAKE




Kake

INGREDIENSER:


3 dl smuldret havrekjeks
3 ss hakkede pekannøtter (el. Hasselnøtter)
3 ss smeltet smør el. marg.
3 ss honning
1 dl fersken- el. appelsinjuice
4 gelatinplater
3 store skrelte ferskener, helst ferske
3 ss sukker
1 ss presset sitronsaft
1 ss vaniljesukker
2 dl yoghurt med vaniljesmak
2 dl kesam el. cottagecheese
 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland havrekjekssmuler, pekannøtter, smør og honning.  Trykk ut deigen i bunne av en springform med diameter 22 cm.
     

  2. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 min.  Kok opp fersken- eller appelsinjuice.  Løs gelatin i den kokende juicen.  Avkjøl blandingen.
     

  3. Hvis du bruker fersk frukt må den kokes før du kan bruke den.  Kok opp ferskenskiver, sukker og sitronsaft.  La det småkoke i ca. 5 min, eller til ferskenene er møre.  Rør i vaniljesukker.  Legg halvparten av ferskenskivene i en skål, og sett dem til side så lenge.
     

  4. Mos resten av ferskenskivene i en kjøkkenmaskin.  Bland inn yoghurt, kesam og gelatinjuicen.  Kjør maskinen til moussen er kremet og glatt.  Legg de hele ferskenskivene på kakebunnen.  Hell over moussen.  Sett kaken kjølig i ca. 3 timer.