LogoBRINGEBÆRTERTE




Kake

INGREDIENSER:

 

Tertedeig:

3 dl hvetemel
1 ½ dl sukker
125 g smør, kjøleskapskaldt
1 eggeplomme, kjøleskapskald
2 ss iskaldt vann, eller 2 isbiter
 

Fyll:

1 kurv /1 liter/500 friske rensede bringebær (evt.bjørnebær)
3 egg
1 eggeplomme
1 dl sukker
1 dl kremfløte
½ ts vaniljesukker (helst ekte vanilje!)
1-2 ss Grand Marnier (eller annen sitruslikør eller appelsinmarmelade - kan sløyfes)
2-3 ss bringebærsyltetøy
 

Tilbehør:

Fløteskum (lettpisket kremfløte) eller
Råkrem(dansk eggekrem):
2 eggeplommer
3 ss sukker
evt. 1 ts vaniljesukker
1 ½ dl kremfløte.
 

FREMGANGSMÅTE:


Tertedeig

  1. Ha mel og sukker i bolle.

  2. Skjær smøret i små terninger som smuldres raskt i det tørre, til en grynet masse.

  3. Tilsett eggeplommene og vann eller isbiter og bland alt raskt til en deig.

  4. Bruker du matprosessor, kan du blande alt sammen og kjøre det hele til du får en fast og fin deig. (Ønsker du å kjevle deigen, er det lurt at alle ingrediensene er kjøleskapskalde, kjevlet kan også legges i kjøleskapet.)

  5. Smør formen. Kjevle, eller bruk fingre og klem deigen tynt og jevnt ut i formen. Klem deigen inntil og litt opp over kanten av formen.

  6. Prikk bunnen med gaffel.

  7. La den stå i kjøleskapet i ca. 1 time eller i dypfryseren i ca. 15 min.

  8. Forstek tertebunnen på midterste rille Stekeovn: 225 °C, ca. 10 min.

  9. Avkjøl noe.

Fyll

  1. Smør et tynt lag bringebærsyltetøy forsiktig over tertebunnen. Fordel rensede bringebær over.

  2. Bruk håndvisp og visp egg, eggeplomme og sukker luftig, men ikke stivt.

  3. Visp inn fløte, vaniljesukker og likør.

  4. Helles jevnt over bærene i formen.

  5. Stekeovn: 180 °C - midt i ovnen ca. 35 min, til eggestanden har stivnet.

Tilbehør

Serveres lun sammen med fløteskum.
Alternativt med råkrem:

  1. Ha egg og sukker i en liten bolle og pisk stiv eggedosis.

  2. Pisk kremfløten for seg og bland den i eggedosisen.

  3. NB! Lages like før servering)