DRØBAK 2004

Drøbak
Drøbak

Drøbak 2004

Lukk

Det hadde vært noen deilige og varme dager på ettersommeren og vi var spent på om været ville holde til vår lille søndagsutflukt. Da skulle vi nemlig ta turen til Drøbak og det skulle skje sjøveien hadde vi bestemt. Turistsesongen hadde ikke gitt helt gitt seg og vi regnet med at en sol - og sommeridyll som Drøbak ville tilby oss lekre kaker, med smakfull kaffe til, på hvert gatehjørne.

Været slo til, sola skinte og varmet godt da vi la fra kai i Oslo med rutebåten retning Drøbak. Det var fullt av folk om bord og vi fikk ståplass på dekk. Det gjorde ingenting. Det gjorde godt med sol og sjøsprøyt på en sådan dag. Vi cruiset fint forbi Nesoddlandet og hele veien var det yrende badeliv. Etter ca. 1 time ankom vi Fagerstrand hvor Åse entret båten og ca. ¾ time deretter var vi i Drøbak.

Drøbak
Drøbak

Drøbak 2004

Utenfor Julehuset

Lukk
Drøbak
Drøbak

Drøbak 2004

Inne på Julehuset

Lukk

Vi syntes vi hadde gjort oss fortjent til en is sånn med en gang, før vi slentra litt rundt i byen. Vi stakk hodene så vidt inn i Julehuset, men syntes det var stemningsbrudd - vi var tross alt bare i august!
Vår higen etter kultur og kaker førte oss deretter til Fredrik Stabels galleri. Her studerte vi bildene lenge og vel. Det var friske kommentarer og mye latter. Karl Erik Harr sine bilder nøt vi også før kaffetørsten og kakehungeren meldte seg for alvor.

Nå startet jakten på delikatessene. Da vi fant Wienerbrødskjæringa, ble vi beroliget. Dette kom til å bli bra. Men den gang ei. Vi lette med lys og lykte uten å finne en eneste søt fristelse. Vi ga opp denne veien og streifet videre på vår ferd. Vi var både svette og søthungrige, men bestemte oss for å vri litt på det hele og starte med ”forretten” – d.v.s. en middag.
Vi fant en koselig uterestaurant og nøt saltmat, salat og nødvendig drikke under en parasoll. Men nå var det tid for ”hovedretten”! Dette etablissementet kunne dessverre heller ikke tilfredsstille våre krav til søte kaker – og jakten på kulinariske fristelser fortsatte.

Drøbak
Drøbak

Drøbak 2004

Lukk
Drøbak
Drøbak

Drøbak 2004

På Skipperkroa

Lukk
Drøbak
Drøbak

Drøbak 2004

På Skipperkroa

Lukk

Til slutt fant vi fram til en ”brukbar” kafé, men med et sørgelig lite utvalg kaker på menyen. Vel, vi vurderte, valgte ut og prøvesmakte av hverandre. Kakene fikk karakteren GOD, men konklusjonen var nok at vi ”lager bedre kaker sjøl!”
Men, tross alt, vi var fornøyd med vår lille utflukt og sendte varme blikk mot Drøbak da vi steg om bord i båten igjen, klar for hjemtur.