VERDENS BESTE

Kake
Kake

Verdens Beste - Kvæfjordkake

Kremkaker - Marengskaker

Lukk

Ingredienser

Bunn/topp
150 g smør
115 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 eggeplommer
5 ss melk

Fyll
5 eggehviter
170 g sukker
1 ts. vaniljesukker
2 dl. Kremfløte

Fremgangsmåte 175 °C 25 min.

  1. Smør og sukker røres lyst og luftig

  2. Hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk has i vekselvis.

  3. Deigen fordeles i langpanne med smurt bakepapir.

  4. Eggehvitene og sukkeret vispes stivt til marengs. Massen fordeles over deigen og hakkede mandler (ca 100 g med skall) drysses på

  5. Kaken stekes i ca 25 min i 175 °C. Avkjøl kaken.

  6. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på serveringsfat med marengsen ned. Bland 2 dl vispet kremfløte med 1 pk. ferdig vaniljekrem. Smør på.

  7. Legg den andre kakedelen oppå med marengsen opp.