VALNØTTKAKE MED SITRONKREM (LAVKARBO)

Kake
Kake

Valnøttkake med sitronkrem

Kremkaker - Mandek-/Nøttekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
3 egg
¼ ts stevia
¾ ts ekte vaniljesukker
1 ts bakepulver
250 g valnøtter (evt. annen type nøtter)

Krem
1 sitron
1 dl sukrinmelis
2 hele egg
2 eggeplommer
50 g usaltet smør
3 dl fløte
½ ts ingefær

Fremgangsmåte 170 °C 20 min.

Rund form ca. 24 cm. Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 20 minutter.

  1. Visp eggene og stevia godt.

  2. Ha i bakepulver og vaniljesukker.

  3. Mal nøttene og bland forsiktig i.

  4. Stek som anvist.

  5. Riv skallet av sitronen. Press ut saften.

  6. Saften og skallet blandes med sukrinmelis, eggene og eggeplommene i en kjele.

  7. Tilsett ½ ts ingefær.

  8. La massen tykne på svak varme, uten å koke.

  9. Tilsett smøret, evt. 1 ts fiberhusk hvis den ikke er tykk nok.

  10. Pisk fløten til lett krem og bland forsiktig med sitronmassen.

  11. Bre over nøttebunnen, pynt evt. med revet sjokolade.