TRØFFELKULER

Kake
Kake

Trøffelkuler

Julekaker

Lukk

Ingredienser

2 ½ dl fløte
300 g mørk sjokolade (hakket)
2 ss brennevin etter ønske
(eks. whisky, cognac, likør)
25 g romtemperert smør
100 g kakao

Fremgangsmåte

  1. Kok opp fløte, ha i hakket sjokolade og rør til den smelter.

  2. Rør inn smør og brennevin, og hell i en liten form.

  3. Sett kaldt til det har stivnet (min. 1 time).

  4. (Om ønskelig kan det smeltes ytterligere 100 g sjokolade som kulene kan dyppes i)
    NB! Vi hoppet over det siden det ble svært klissete.

  5. Form til kuler og legg dem i kakaoen.

  6. Rist av det overflødige.

  7. Legg kulene i små konfektformer.

Oppbevares kjølig.