TIRAMISU-KAKE

Kake
Kake

Tiramisu-kake

Ostekaker - Promillekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
4 egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts finstøtt pulverkaffe
1 ts bakepulver

Fyll
2 egg
1 1/2 dl sukker
500 g Mascarponeost
1 dl kald kaffe
1 dl kaffelikør, for eksempel Kahlua

Pynt
2 ss kakao

Fremgangsmåte 175 °C 30 min.

  1. Begynn med bunnen: Sett stekeovnen på 175 °C. Visp egg og sukker til eggedosis, gjerne med mikser.

  2. Bland hvetemel, potetmel, finstøtt kaffepulver og bakepulver godt. Sikt det i eggedosisen, og rør forsiktig til det ikke er melklumper.

  3. Hell deigen i en springform, ca 24 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 30 min.

  4. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen og legges på rist. Del kaken i tre bunner.

  5. Lag fyllet: Skill eggene. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør osten myk og ha den i eggedosisen.

  6. Visp eggehvitene stive, og vend dem i ostekremen.

  7. Bland kaffe og likør. Legg en av bunnene tilbake i formen. Hell over 1/3 av kaffeblandingen, og smør over 1/3 av ostekremen.

  8. Legg på en bunn til, dynk med 1/3 av kaffen, og legg på 1/3 av ostekremen. Legg den siste bunnen oppå, dynk med resten av kaffen og smør på resten av ostekremen.

  9. La kaken stå kaldt i ca 1 time. Løsne kaken fra formen, legg den på et fat og sikt over et lett kakaodryss.