SQUASHKAKE

Kake
Kake

Squashkake

Frukt-/Bærkaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
5 dl sukker
5 dl hvetemel
¼ ts bakepulver
2 ts natron
1 ts salt
2 ts vaniljesukker
3 ts kanel
2 ½ dl hakkede valnøtter + hele solsikkekjerner
3 egg
2 ½ dl olje
5 dl revet squash m/skall

Glasur
1 beger Crème fraiche (el Philadelphiaost)
½ pk melis
Noen sitrondråper

Fremgangsmåte 200 °C 30-40 min.

Liten langpanne med bakepapir. Beregn dobbel porsjon til stor langpanne.
Stekes ca. 30-40 min. ved 200 °C. Avkjøl i langpannen.

  1. Mel og sukker blandes

  2. Bakepulver, natron, salt + krydder, nøtter og kjerner blandes i.

  3. Rør inn resten, ta ett egg av gangen

Ved bruk av Creme fraiche i glasuren blir den litt mer flytende i konsistensen. Det duger hvis kaka skal serveres med en gang, men egner seg ikke så godt for lagring i kjøleskap/fryseboks.