Fremgangsmåte 180 °C ca. 30 min.
Rund form 20 cm, eller tilsvarende volum i annen type kakeform. F.eks. hjerteformet form.
Sukker og romtempererte egg vispes godt til en tykk eggedosis.
Hakk mandlene i relativt små biter, slik at de gir litt tyggemotstand. Evt. finmal dem i en mandelkvern dersom du foretrekker en jevnere konsistens.
Bland mandlene, bakepulver og smør og rør det inn i eggedosisen.
Fordel deigen i en bakepapirkledd og smurt form.
Kakebunnen stekes i ca. 30 minutt midt i ovnen ved 180 grader. Evt. litt lenger til den får litt farge på toppen. Den skal ikke være helt gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen, før den løsnes forsiktig og forflyttes til et kakefat. Bunnen kan virke noe rå/bløt i konsistensen, men slik skal den være.
Kremen lages ved å blande de tørre ingrediensene i kremfløten. Pisk godt til kremen får en passe konsistens og de tørre ingrediensene har blandet seg godt inn i kremen. Legg den gjerne en stund i kjøleskapet for avkjøling, for da blir den enklere å forme.
Ha kremen over i en sprøytepose med en spiss som egner seg for å forme fine (Sørlands-)roser fordelt over toppen av hele kaken. For en enklere utgave, fordel kremen jevnt over kakebunnen.