SØRLANDSROSE

Kake
Kake

Sørlandsrose

Kremkaker - Mandel-/Nøttekaker

Lukk

Ingredienser

Mandelbunn
2 store egg
1,5 dl sukker
200 g opphakkede mandler
1 ts bakepulver
1 ss smeltet smør eller flytende margarin

Krem til topping
3 dl kremfløte
3 ss melis
1 toppet teskje kaffepulver
1 toppet teskje kakaopulver
1 toppet teskje vaniljesukker

Fremgangsmåte 180 °C ca. 30 min.

Rund form 20 cm, eller tilsvarende volum i annen type kakeform. F.eks. hjerteformet form.

  1. Sukker og romtempererte egg vispes godt til en tykk eggedosis.

  2. Hakk mandlene i relativt små biter, slik at de gir litt tyggemotstand. Evt. finmal dem i en mandelkvern dersom du foretrekker en jevnere konsistens.

  3. Bland mandlene, bakepulver og smør og rør det inn i eggedosisen.

  4. Fordel deigen i en bakepapirkledd og smurt form.

  5. Kakebunnen stekes i ca. 30 minutt midt i ovnen ved 180 grader. Evt. litt lenger til den får litt farge på toppen. Den skal ikke være helt gjennomstekt.

  6. Avkjøl kaken i formen, før den løsnes forsiktig og forflyttes til et kakefat. Bunnen kan virke noe rå/bløt i konsistensen, men slik skal den være.

  7. Kremen lages ved å blande de tørre ingrediensene i kremfløten. Pisk godt til kremen får en passe konsistens og de tørre ingrediensene har blandet seg godt inn i kremen. Legg den gjerne en stund i kjøleskapet for avkjøling, for da blir den enklere å forme.

  8. Ha kremen over i en sprøytepose med en spiss som egner seg for å forme fine (Sørlands-)roser fordelt over toppen av hele kaken. For en enklere utgave, fordel kremen jevnt over kakebunnen.