SOMMERISKAKE MED BRINGEBÆR

Kake
Kake

Sommeriskake med bringebær

Iskaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
3 eggehviter
Salt, ørlite grann
175 g sukker
1 ts eddik (f.eks. bringebæreddik eller hvitvinseddik)
2 ts maisenna

Iskrem
3 eggeplommer
ca. 130 g sukker
5 dl kremfløte
Frøene fra en vaniljestang
300 g frosne bringebær

Fremgangsmåte 140 °C 75 min.

Rund form. 140 °C – varmluft, nederste rille, ca. 75 min.

  1. Legg bakepapir i bunnen. Klipp en remse med bakepapir som du kler kanten med slik at du har en forhøyning av formen.

  2. Pisk eggehvitene med litt salt et par minutter før du tilsetter sukkeret, litt om gangen. Piskes til stiv marengs.

  3. Rør inn eddik og siktet maisenna forsiktig til slutt.

  4. Fordeles i formen og stekes. Slå av varmen, sett døren på gløtt og la kaka bli helt avkjølt.

  5. Frosne bringebær halvtines ved at de fordeles utover et stort fat mens du lager iskremen.

  6. Eggeplommer og sukker piskes til luftig eggedosis.

  7. Kremfløte og vaniljefrø piskes til krem.

  8. Kremen og bringebærene vendes forsiktig inn i eggedosisen og alt helles forsiktig over den avkjølte marengsbunnen. La stå i fryseren i minimum 6 timer.

Ta opp kaken ca. 30 min. før den skal serveres. Fjern formen og bakepapiret. Pynt med friske bringebær (eller andre bær), sitronmelisse eller mynteblader.
(Hentet fra Trines matblogg)