SMULTRINGER

Kake
Kake

Smultringer

Julekaker

Lukk

Ingredienser

Deig
2 egg
1 ¼ dl sukker
1 ½ dl kremfløte
1 ½ dl lettrømme eller kulturmelk
½ ts kardemomme
1 strøken ts hornsalt
8 dl hvetemel

Til koking
1 kg matfett (smult)

Fremgangsmåte

  1. Visp egg og sukker til eggedosis.

  2. Pisk fløten stiv og bland kremen med rømme i eggedosisen.

  3. Bland hvetemel, kardemomme og hornsalt. Sikt dette over resten av deigen og elt dette godt, uten at deigen blir seig.

  4. Sett deigen kaldt en stund.

  5. Deigen kjevles ut i leiver på ca. 1 cm tykkelse. Stikk ut ringer med egen utstikkerform for smultringer.

  6. Varm matfettet i en gryte (gjerne en jerngryte) til fettet blir så varmt at det bruser rundt for eksempel skaftet på en tresleiv.

  7. Legg i 3-4 ringer forsiktig ned i fettet om gangen. Snu dem når de har kommer opp til overflaten. Smultringene skal ha en gylden gulbrun farge på begge sider. Legg dem på en rist dekket med papirhåndkle og la fettet renne av. Baker du alene, er det lurt å ha alle ringene ferdige før du starter stekingen.

  8. La smultringene bli avkjølt før de legges i en kakeboks. Det kan være lurt å fryse ned smultringene, og tine opp ønsket antall etter behov. Serveres gjerne tempererte. Nam, nam!