SJOKOLADEKREM PÅ EN SENG AV MANDLER

Kake
Kake

Sjokoladekrem på en seng av mandler

Mandel-/Nøttekaker - Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Mandelbunn
200 g malte mandler
200 g melis
4 stivpiskede eggehviter

Sjokoladetopping
1 ss kaffe
1/4 dl melk
1 plate mørk kokesjokolade (70 %)
100 g mykt smør
100 g melis
2 eggeplommer

Fremgangsmåte 175 °C 30 min.

Rund form 24 cm. Stekes på nederste rille i 30 minutter på 175 grader.

Mandelbunn:
  1. Mal mandlene og bland dem med melis.

  2. Pisk eggehvitene til en stiv masse som henger igjen i bollen når du snur den opp ned. Bland de stivpiskede eggehvitene inn i mandelblandingen.

  3. Dekk bunnen av en rund kakeform (24 cm diameter) med bakepapir, og spray bunnen og sidene med formfett.

  4. Fordel mandelmassen i formen.

  5. Stek kaken og avkjøl den.

Sjokoladekrem:
  1. Smelt sjokoladen i vannbad og bland inn kaffe og melk til en jevn masse. Avkjøl massen.

  2. Romtemperert smør og melis røres sammen til en luftig og lys masse.

  3. Rør inn en og en eggeplomme.

  4. Til slutt røres sjokolademassen inn til det blir en jevn krem.

  5. Plasser mandelbunnen på et kakefat og fest ringen fra kakeformen rundt den. Fordel sjokoladekremen over mandelbunnen.

  6. La kaken stå i kjøleskapet minimum 3-4 timer før du tar den ut for pynting.

  7. Sjekk at sjokolade kremen har stivnet. Fjern kakeformringen ved å løsne den forsiktig med en kniv.

  8. Pynt kaken med friske og fargerike frukter og/eller bær etter smak.

  9. Oppbevar eventuelle kakerester i kjøleskapet.