SCHWARZWALDERKAKE

Kake
Kake

Schwarzwalderkake

Kremkaker - Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
130 g romtemperert smør
40 g melis
6 eggeplommer
130 g mørk sjokolade (60-70 % kakaomasse)
6 eggehviter
180 g sukker
130 g hvetemel

Dynking
½ dl vann
½ dl sukker
2 ss kirsebærlikør

Pynt
5 dl kremfløte
50 g melis
Søte kirsebær/moreller

Fremgangsmåte 170 °C 40 min.

  1. Forvarm ovnen til 170 grader.

  2. Rør det romtempererte smøret og melis til det er hvitt.

  3. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad.

  4. Skill eggeplommene fra eggehvitene og bland eggeplommene (et av gangen) inn i smørblandingen til en jevn masse.

  5. Ha i den smeltede sjokoladen og rør godt sammen.

  6. Pisk eggehvitene og sukkeret til en luftig marengs og vend den forsiktig inn i røren.

  7. Til slutt siktes hvetemelet over røren og vendes forsiktig inn så luftigheten ikke forsvinner.

  8. Fordel røren i en smurt rund kakeform og stek den i ca. 40 minutter.

  9. Ta ut kaken og avkjøle den.

  10. Del kakebunnen i 3 lag.

  11. Bland sammen vann og sukker. Kok det opp og avkjøl. Rør inn kirsebærlikøren.

  12. Pisk fløten sammen med melis til en luftig krem.

  13. Dynk hvert lag etter hvert som kaken bygges opp. Fordel krem og rensede oppdelte kirsebær på de to nederste kakelagene.

  14. Dynk også det øverste laget og fordel krem over kaken. Pynt med hele kirsebær og litt revet sjokolade eller annen pyntesjokolade.

Denne festkaken ble servert i forbindelse med Kakeklubben Avec sitt 15-års jubileum.
Herved enstemmig anbefalt!