SARAH BERNHARDT

Kake
Kake

Sarah Bernhardt

Julekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
500 g mandler
500 g melis
5 eggehviter
(eller bruk 500 g ferdig mandelmasse)

Trøffelkrem
3 dl fløte
100 g kokesjokolade

Glasur
2 plater Dronningsjokolade
4-5 ss kokosfett, smeltet

Fremgangsmåte 200 °C 10 min.

Bunn
  1. Mal mandlene med skall på og bland i melis.

  2. Visp eggehvitene stive.

  3. Rør alt forsiktig sammen.

  4. Sett deigen på stekeplate (kledd med bakepapir) med to teskjeer.

  5. Stekes til de blir gylden. 200 °C i ca. 10 min.

Trøffelkrem
  1. Kok opp sjokolade og fløte og avkjøl over natten(eller ca. 2 timer i fryseboksen).

  2. Stryk kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter.

Glasur
  1. Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kokosfett og rør sammen til en jevn glasur.

  2. Dypp kremtoppen på kaken i sjokoladeglasur og sett dem kaldt til glasuren er stivnet.

Oppbevar kakene i fryseboksen, ta de fram etter behov.
Serveres etter noen minutter i romtemperatur.