SANDKAKER

Kake
Kake

Sandkaker

Julekaker

Lukk

Ingredienser

250 g smør
250 g sukker
250 g hvetemel
50 g mandler (skoldes og hakkes)
1 egg

Fremgangsmåte 175 °C 10 min.

  1. Smør og sukker piskes hvitt.

  2. Tilsett siktet hvetemel, hakkede mandler og egg.

  3. Kna sammen deigen og legg i kjøleskap til neste dag.

Deigen trykkes tynt i små, krusede blikkformer som er godt smurt med smeltet smør. Stekes på brett midt i ovnen ved 175 °C til de er lyse gulbrune. Kakene kjøles litt før de slås ut av formen og legges til videre kjøling på bakepapir. Formene bør vaskes i varmt vann (uten såpe) før de tørres, smøres og brukes igjen.

Kake
Kake

Sandkaker

Smøring av formen

Lukk
Kake
Kake

Sandkaker

Kaken ligger litt til kjøling

Lukk
Kake
Kake

Sandkaker

Kaken slås ut av formen

Lukk
Kake
Kake

Sandkaker

Ligger til videre kjøling

Lukk