RUKEKAKE

Kake
Kake

Rukekake

Kremkaker - Marengskaker - Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
4 eggehviter
3 dl sukker
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 knivsodd salt

Krem
¼ l pisket fløte
Hakkede mandler

Fremgangsmåte 150 °C 40 min.

Rund form 24 cm. Stekes midt i ovnen på 150 grader i ca. 40 min.

  1. Eggehviter og sukker piskes stivt.

  2. Rør forsiktig i kakao, vaniljesukker og salt.

  3. Bruk form som er smurt langs kanten og med bakepapir i bunn.

  4. Stekes som angitt over.

  5. La kaken stå i formen til den er helt avkjølt.

  6. Snus på et fat.

  7. Pyntes med krem og hakkede mandler.

Obs! Kaken ser «mislykket» ut (derav navnet). Dette skjules av kremen.