Ingredienser
150 g margarin
150 g farin
1,5 dl melk (evt. fløte)
1 dl sirup
450 g hvetemel
1 ts pepper
1 ts anis
¼ ts ingefær
¼ ts nellik
1 ½ ts natron
(Kryddermengden kan gjerne oppjusteres hvis du ønsker litt mer kryddersmak.
Husk at ferskt krydder har mer smak og aroma i seg enn gammelt krydder).
Fremgangsmåte 200 °C 10-12 min.
Ha margarin, farin, melk og sirup en kjele og varm det opp (skal ikke kokes). Røres til en jevn masse. Avkjøles.
Tilsett siktet hvetemel, krydder og natron.
La deigen stå til kjøling i kjøleskapet noen timer eller over natten.
Trilles ut i små kuler og fordeles på et bakepapirkledt stekebrett.
Stekes ved 200 grader i 10-12 minutter (avhengig av størrelse på nøttene).