PAVLOVA

Kake
Kake

Pavlova

Frukt-/Bærkaker - Marengskaker

Lukk

Ingredienser

Marengsbunn
6 eggehviter
4 dl sukker
1 ts maisenna
2 ts hvitvinseddik
1 ts vaniljesukker

Fyll
3 dl kremfløte
1 pk. ferdig vaniljekrem (5 dl)
2 ss sukker
eventuelt. noen skjeer sitronsaft

Pynt
Friske bær eller frukt, så som jordbær, bringebær, blåbær, kiwi, pasjonsfrukt e.l. Bruk fantasien!

Fremgangsmåte 100 °C 60-70 min.

Stekeovnen forvarmes til 250 °C., senkes til 100 °C og stekes 60-70 min.

  1. Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.

  2. Visp eggehvitene stive. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  3. Når massen er blank og smidig smører du den ut på bakepapiret, innenfor sirkelen.

  4. Senk temperaturen til 100 °C og stek kaken nederst i ovnen.

Når kaken er ferdig stekt, skal den være sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl og flytt den forsiktig over på et fat.
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen.
Pyntes så med frukt og bær.