PAI MED KIWI OG PISTASJNØTTER

Kake
Kake

Pai med Kiwi og Pistasjnøtter

Frukt-/Bærkaker - Paier / Terter

Lukk

Ingredienser

Bunn
½ dl sukker
2 dl hvetemel
1 ½ dl havregryn
100 g smør eller margarin


Fyll
3 dl vaniljekrem
1 dl kremfløte
2-3 kiwier

Marengs
3 eggehviter
½ dl sukker
2 ss pistasjnøtter

Fremgangsmåte 200/250 °C 15/3 min.

  1. Smurt paiform. Paiskallet forstekes på 200 grader. Pai stekes på 250 grader.

  2. Sukker, mel, havregryn og smør kjøres sammen til en deig.
    Trykkes ut i paiform som settes i kjøleskap i ca 30 min. Stekeovn settes på 200 grader.

  3. Fløten vispes til krem og blandes med vaniljekrem, gjerne ferdig fra pakke.

  4. Kiwiene skjæres i skiver.

  5. Paiskallet forstekes på rist i nede del av ovnen i ca 15 min. Avkjøl skallet.
    Sett ovnen på 250 grader.

  6. Eggehvitene vispes stive, tilsett sukkeret litt om gangen.

  7. Paiskallet fylles med krem. Dekk med kiwiskiver. Smør marengsen i en topp på midten av paien, la gjerne litt av kiwien synes i kanten. Pynt med hakkede pistasjnøtter.

  8. Stek paien midt i ovnen, 2-3 min. Følg nøye med så ikke ”sveisen” blir brent.