Fremgangsmåte 200 °C 10/20 min.
Ha hvetemel, sukker og smørterninger i en bolle og arbeid sammen med fingrene til en grynet masse.
Tilsett vann og bland til en smidig deig. Flat den litt ut på et fat og la den hvile kaldt i ca. 1 time.
Kjevle deigen ut og kle en smurt form (ca. 24 cm) med den.
Prikk bunnen og stek paiskallet i ca. 10 min. på 200 °C.
Skrell og skjær pærene i tynne båter (OBS! Gråpærer er nydelige!). Bland nøtter, smør, sukker, fløte og hvetemel i en kjele og varm opp under omrøring. Må ikke koke!
Fordel pærebåtene i paiskallet og fordel nøtteblandingen over. Stek videre i ca. 20 min. eller til pærene er myke og paien er blitt gyllenbrun.
Server kaken lunken eller kald med f.eks. is eller Kesam vanilje ved siden av.
Kaken egner seg til frysing.