PÅSKEKAKE

Kake
Kake

Påskekake

Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
110 g smør
275 g sukker
3 egg
140 g hvetemel
50 g kakaopulver
½ ts bakepulver
1 dl melk
100 g kjekssjokolade (f.eks. Kvikk Lunsj)

Appelsinkrem
250 g smør
250 g melis
½ ts vaniljesukker

Pynt
1 appelsin
Kvikk Lunsj og sjokoladeegg

Fremgangsmåte 170 °C 45 min.

  1. Rund form ca. 23 cm. Stekes nederst i ovnen på 170 grader i ca. 45 min.

  2. Pisk smør og sukker luftig. Pisk inn ett og ett egg. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør godt. Ha i melken og kjør til glatt røre. Hakk sjokoladen grovt og ha i deigen.

  3. Fyll røren i smurt form og stek kaken som anvist.

  4. Lag appelsinkrem; pisk smør, vaniljesukker og melis hvitt til den får fin konsistens.

  5. Smak til med saft og skall fra appelsinen.

  6. Del kaken i to deler og legg appelsinkrem mellom delene og på toppen av kaken. Du kan doble oppskriften på krem og få nok til å bre den rundt kaken. Kaken blir da mer mektig på smak.

  7. Pynt med hakket sjokolade og sjokoladeegg e.l.