OSTEKAKE MED SJOKOLADE

Kake
Kake

Ostekake med sjokolade

Ostekaker - Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
185 g smuler av grove kjeks
1 ss brunt sukker
1 ss malt kanel
60 g usaltet smør, smeltet og avkjølt

Fyll
500 g Cream Cheese
250 g Ricottaost evt. Cottage cheese el. Kesam
4 egg
45 g kakao
1 ts vaniljesukker
250 g sukker
3 ss ekstra sterk kaffe
2 ts malt kanel

Glasur
2,5 dl rømme
125 g sukker, helst meget fint
1 ss kakao
1 ts malt kanel

Fremgangsmåte 170 °C 60 min.

  1. Kle en ringform ca 23 cm med aluminiumsfolie og smør den lett.

  2. Bunn: Legg kjekssmulene, det brune sukkeret og det smeltede smøret sammen i en bolle og bland godt. Trykk blandingen utover bunnen av formen. Forvarm ovnen til 170 grader.

  3. Fyll: Legg Cream Cheese, Ricotta, egg, kakao og vaniljesukker i foodprosessor og kjør alt til en glatt masse. Tilsett sukker, kaffe og kanel og kjør igjen til alt er godt blandet. Slå blandingen utover smulebunnen i formen og stek kaka 1 time eller til den så vidt er fast å ta på. La den hvile 5 min før du smører glasuren på.

  4. Glasuren: Rør rømme, sukker, kakao og kanel godt sammen i en bolle og smør massen utover den ferdigstekte kaken. Sett kaken tilbake i ovnen og la den stå 10-15 min til glasuren så vidt er fast. La kaken avkjøles og la den stå natten over. Når kaken skal serveres lar du kniven gli mellom kaken og formen og fjerner ringen forsiktig.