Fremgangsmåte 160 °C 60 min.
Rund form, ca. 24 cm i diameter. Stekes nederst i ovnen ved 160 °C i ca, 1 time.
Finknus kjeksen (ha kjeksen i en plastpose og bruk kjevle for rulle over og knuse) og bland i smeltet smør og sukker. Avkjøles noe.
Smør springformen og trykk kjeksblandingen i bunnen og litt opp langs kanten.
Rør osten myk og kremaktig. Visp inn melk, sukker, egg, vaniljesukker, rømme, revet sitronskall og sitronsaft.
Hell blandingen forsiktig opp i formen. Pass på at ikke kjeksbunnen løser seg opp og blander seg med ostefyllet.
Stek kaken. Sjekk at den er stivnet helt igjennom. Avkjøles i formen, gjerne natta over i kjøleskapet.
Pynt gjerne med bjørnebær eller druer og sitronmelisse. Smaker ekstra godt med nyrørte, varme bjørnebær, evt. kirsebær.