OSTEKAKE MED BJØRNEBÆR

Kake
Kake

Ostekake med Bjørnebær

Frukt-/Bærkaker - Ostekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
Ca. 1 pk. Kjeks (Digestive, Kornmo, ol.)
50 g smeltet smør
½ dl sukker

Fyll
2-3 pk. (200 g) Philadelphiaost
2 dl melk
2 dl sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
2 -3 dl seterrømme
saft og revet skall av 1 sitron

Fremgangsmåte 160 °C 60 min.

Rund form, ca. 24 cm i diameter. Stekes nederst i ovnen ved 160 °C i ca, 1 time.

  1. Finknus kjeksen (ha kjeksen i en plastpose og bruk kjevle for rulle over og knuse) og bland i smeltet smør og sukker. Avkjøles noe.

  2. Smør springformen og trykk kjeksblandingen i bunnen og litt opp langs kanten.

  3. Rør osten myk og kremaktig. Visp inn melk, sukker, egg, vaniljesukker, rømme, revet sitronskall og sitronsaft.

  4. Hell blandingen forsiktig opp i formen. Pass på at ikke kjeksbunnen løser seg opp og blander seg med ostefyllet.

  5. Stek kaken. Sjekk at den er stivnet helt igjennom. Avkjøles i formen, gjerne natta over i kjøleskapet.

Pynt gjerne med bjørnebær eller druer og sitronmelisse. Smaker ekstra godt med nyrørte, varme bjørnebær, evt. kirsebær.