NØTTERULLER MED KREM

Kake
Kake

Nøtteruller med krem

Mandel-/Nøttekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
11/2 dl. hasselnøttkjerner (ca. 75 g.)
1 dl. sukker
100 g. smør eller margarin
2 ss hvetemel
2 ss melk
1 ss lys sirup

Fyll
2 dl. kremfløte
75 g. kokesjokolade
Saft og skall av 1 appelsin

Fremgangsmåte 150 °C 10 min.

  1. Bland hakkede nøtter, sukker, smør, mel, melk og sirup i en kjele.
    La massen trekke til den tykner på svak varme, rør hele tiden.

  2. Sette 18 kaker av røren på bakepapirkledt stekeplate. OBS! Beregn god plass – de flyter utover.

  3. Kakene stekes i ca 10 min. på 150 grader midt i ovnen. Avkjøles litt.

  4. Kakene løsnes forsiktig og rulles sammen med oversiden ut. Avkjøles.

  5. Visp kremfløten til fyllet. Bland revet skall og saften av en appelsin.

  6. Sjokoladen rives og blandes med kremen som er tilsatt skall og saft.

  7. Rullene fylles – bruk sprøytepose.