NØTTEKAKE MED VANILJEKREM

Kake
Kake

Nøttekake med vaniljekrem

Mandel-/Nøttekaker - Promillekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
5 egg
200 g farin
250 g malte hasselnøttkjerner
250 g malte mandler
1 ts. bakepulver

Pynt
1 pakke vaniljekrem, evt. lag egen vaniljekrem
100 g mørk sjokolade
Diverse friske frukter og sitronmelisse
Medlemmene i kakeklubben diskuterte seg frem til følgende forslag:
Dersom man ønsker det kan man gjerne fukte bunnen forsiktig med noen ”edle dråper” etter eget ønske. Evt. kan man jo bruke krem med romsmak isteden for vaniljekrem.

Fremgangsmåte 200 °C 30-35 min.

Rund kakeform 24 eller 26 cm. Stekes på rist i midterste rille på 200 grader i 30-35 minutter.

  1. Pisk egg og farin til en god og luftig eggedosis.

  2. Mal nøtter og mandler.

  3. Bland bakepulveret med nøtte- og mandelmassen, og bland deretter massen inn i eggedosisen.

  4. Hell massen i en smurt kakeform og stek.

  5. Når kaken er blitt lunken, deles den i to. Fordel evt. noen ”edle dråper” over nøttebunnen. Vaniljekremen fordeles mellom de to delene.

  6. Smelt sjokoladen i vannbad eller ved svak varme i mikrobølgeovnen. Fordel sjokolademassen over kaken.

  7. Pynt til slutt kaken med friske sesongens friske frukter, smak og tilgang. Litt sitronmelisse kan utgjøre prikken over i-en.