Ingredienser
Bunn
5 egg
200 g farin
250 g malte hasselnøttkjerner
250 g malte mandler
1 ts. bakepulver
Pynt
1 pakke vaniljekrem, evt. lag egen vaniljekrem
100 g mørk sjokolade
Diverse friske frukter og sitronmelisse
Medlemmene i kakeklubben diskuterte seg frem til følgende forslag:
Dersom man ønsker det kan man gjerne fukte bunnen forsiktig med noen ”edle dråper” etter eget ønske.
Evt. kan man jo bruke krem med romsmak isteden for vaniljekrem.
Fremgangsmåte 200 °C 30-35 min.
Rund kakeform 24 eller 26 cm. Stekes på rist i midterste rille på 200 grader i 30-35 minutter.
Pisk egg og farin til en god og luftig eggedosis.
Mal nøtter og mandler.
Bland bakepulveret med nøtte- og mandelmassen, og bland deretter massen inn i eggedosisen.
Hell massen i en smurt kakeform og stek.
Når kaken er blitt lunken, deles den i to. Fordel evt. noen ”edle dråper” over nøttebunnen. Vaniljekremen fordeles mellom de to delene.
Smelt sjokoladen i vannbad eller ved svak varme i mikrobølgeovnen. Fordel sjokolademassen over kaken.
Pynt til slutt kaken med friske sesongens friske frukter, smak og tilgang. Litt sitronmelisse kan utgjøre prikken over i-en.