MARENGSKAKE MED JORDBÆR

Kake
Kake

Marengskake med jordbær

Kremkaker - Marengskaker

Lukk

Ingredienser

Bunner (2 stk.)
4 eggehviter
½ krm. bakepulver
½ krm. salt
2 dl. Sukker
3 ss. Maisenna
50 g. mandler (skåldede og malte)

Fyll og pynt
4 eggeplommer
revet saft og skall av 1 appelsin
saft av ½ - 1 sitron
2 ss sukker
2-3 dl. kremfløte
ca. 1 liter friske jordbær
8-10 strimlede, ristede mandler

Fremgangsmåte 150 °C 60 min.

  1. Visp eggehvitene stive med bakepulver og salt.  Tilsett sukker, litt om gangen, under visping.

  2. Bland maisenna og mandler.  Vend ned i marengsrøren.

  3. Bre massen ut på bakepapir til to runde bunner, ca. 21 cm. i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 150 grader ca. 1 time. Avkjøles på nytt.

  4. Fyll: Bland eggeplommer, appelsinskall, saft fra appelsin og sitron, samt sukker. Småkok kremen under visping til den er passe tykk. Avkjøles.

  5. Visp kremen. Rens og del jordbærene i to. Bre sitronkremen på den underste bunnen rett før kaken skal serveres. Dekk med halve jordbær, legg den andre bunnen over. Pynt kanten med kremtopper og halve jordbær. Server kaken straks!