MARENGSEPLEKAKE

Kake
Kake

Marengseplekake

Frukt-/Bærkaker - Marengskaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
2 eggeplommer
1 egg
1 dl sukker
150 g smeltet smør eller margarin
2 ½ dl (150 g) hvetemel
1 ts bakepulver
3-4 syrlige epler
1 ts kanel

Marengs
2 eggehviter
1 dl sukker

Pynt
Litt hakkede mandler

Fremgangsmåte 160 °C 45 min.

Bunn
  1. Pisk eggeplommene, det hele egget og sukker til eggedosis.

  2. Tilsett smeltet smør.

  3. Rør forsiktig inn hvetemel og bakepulver.

  4. Skrell eplene, og skjær dem i tynne båter.

  5. Fyll røra i en rund form, og legg eplebåtene over.

  6. Dryss på litt kanel.

Marengs
  1. Pisk hvitene stive.

  2. Ha i sukker, og pisk litt til.

  3. Fordel marengsen over eplene.

  4. Strø hakkede mandler over.

Stekes til marengsen er lys og gyllen. Bruk rund form (26 cm). 160 grader i ca. 45 min. Nederste rille.