LUKKET VALNØTT / KAKE TIL GUNNVORS 50-ÅRSDAG

Kake
Kake

Lukket Valnøtt/Gunvors 50-års kake

Kremkaker

Lukk

Ingredienser

Sukkerbrød
4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1,5 ts bakepulver

Fyll mellom lagene
3 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker
100 g valnøtter
1 liten boks hermetisk ananas

Pynt
3 dl kremfløte
2 ss farin
En rull marsipan (500 g)
Hele valnøtter

Fremgangsmåte 150 °C 45 min.

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre og bland forsiktig sammen. Hell deigen i smurt kakeform. Stek kaka på nederste rille på 150 °C i ca. 45 min. Avkjøl kaka i formen.

  2. Siden kaka ble bakt til et selskap med mange gjester, bakte jeg to sukkerbrød. Jeg delte hvert av sukkerbrødene i to lag, og brukte tre av dem (fire ble litt for høyt). Det laget som ikke ble med på festkaka ble delt i to og lagt sammen til en halv kake - til glede for noen som ikke var invitert på festen….

  3. Pisk kremfløten sammen med vaniljesukkeret. Bland hakkede valnøtter i kremen. Ananasen fordeles mellom lagene, bruk evt. væsken til å dynke kakebunnen. Jeg brukte litt av den, men mest appelsinjuice. Legg valnøtt krem oppå ananasfyllet.

  4. Pisk kremfløten med farin og dekk kaka med den piskede kremen. Kjevle ut marsipanen (du kan evt. kjøpe ferdig marsipanlokk i butikken). Pynt med valnøttene, evt. med annen pynt etter ønske.