Fremgangsmåte
Smelt sukrin og kokosfett i en kjele.
Tilsett kokosmelk, fløte og kokos. La det koke litt på svak varme og blande seg godt.
Sett massen til avkjøling i kjøleskapet i en times tid.
Del massen opp i små biter og form dem til kuler eller små ”pølser”.
Sett dem nå til nedkjøling i dypfryseren en times tid.
Smelt sjokoladen og dypp kokoskulene i slik at sjokoladen dekker godt på alle sider.
Ta gjerne kokoskulene ut av fryseren i mindre porsjoner av gangen, slik at de holder seg kalde/frosne.
Man vil da lettere se hvor godt sjokoladen dekker bitene.
Fordel kulene ut over et brett eller lignende, slik at sjokoladen ikke fester seg i de andre kulene. Legg dem tilbake i dypfryseren, slik at sjokoladen stivner helt.
Legg kokoskulene i en tett plastikkboks og oppbevar dem i kjøleskapet. Ta ut de bitene du ønsker å servere etter hvert, slik at de resterende holder seg avkjølt.
Tips: Mindre sukker og karbohydrater får du i deg hvis du velger 70 % sjokolade og økologisk kokosmelk.
Denne melken har et lavere karbohydratinnhold (velg for eksempel kokosmelk fra Santa Maria eller Blue Dragon).
Foreslår å forme kokosbitene som kuler, fordi store biter fort kan virke ganske mektig.