KOKOSKULER MED SJOKOLADETREKK (SUKKERFRI / LAVKARBO)

Kake
Kake

Kokoskuler med sjokoladetrekk

Julekaker

Lukk

Ingredienser

1 dl sukrin
50 g kokosfett
1 dl fløte
1 dl kokosmelk
200 g revet kokos
150-200 g sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Smelt sukrin og kokosfett i en kjele.

  2. Tilsett kokosmelk, fløte og kokos. La det koke litt på svak varme og blande seg godt.

  3. Sett massen til avkjøling i kjøleskapet i en times tid.

  4. Del massen opp i små biter og form dem til kuler eller små ”pølser”.

  5. Sett dem nå til nedkjøling i dypfryseren en times tid.

  6. Smelt sjokoladen og dypp kokoskulene i slik at sjokoladen dekker godt på alle sider.
    Ta gjerne kokoskulene ut av fryseren i mindre porsjoner av gangen, slik at de holder seg kalde/frosne. Man vil da lettere se hvor godt sjokoladen dekker bitene.

  7. Fordel kulene ut over et brett eller lignende, slik at sjokoladen ikke fester seg i de andre kulene. Legg dem tilbake i dypfryseren, slik at sjokoladen stivner helt.

  8. Legg kokoskulene i en tett plastikkboks og oppbevar dem i kjøleskapet. Ta ut de bitene du ønsker å servere etter hvert, slik at de resterende holder seg avkjølt.

Tips: Mindre sukker og karbohydrater får du i deg hvis du velger 70 % sjokolade og økologisk kokosmelk. Denne melken har et lavere karbohydratinnhold (velg for eksempel kokosmelk fra Santa Maria eller Blue Dragon).
Foreslår å forme kokosbitene som kuler, fordi store biter fort kan virke ganske mektig.