KOKOSKAKE

Kake
Kake

Kokoskake

Ostekake

Lukk

Ingredienser

Bunn
3 egg
4 ½ dl farin
225 g margarin
6 ½ dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 ½ dl melk

Blanding til å dynke kakebunnen med
1 boks kokosmelk eller kokosfløte
1 boks (2 dl) kondensert søtet melk (f.eks. den fra Nestlé)

Ostekrem
125 g kremost naturell
50 g romtemperert margarin
2 ts vaniljesukker
3 ss. Melk
300 g melis
Konditorfarge. Mengde og farge etter eget ønske. Kan sløyfes.

Pynt
Tørkede tropiske frukter. F.eks. en blanding av kokos, ananas og mango. Evt. kokosmasse.

Fremgangsmåte 170 °C 45-50 min.

Stekes på 2. rille i stekeovnen ved 170 grader i 45-50 minutter.

  1. Pisk egg og farin til eggedosis.

  2. Bland smeltet, litt avkjølt margarin med melken og bland inn dette vekselvis med resten av de tørre ingrediensene i eggedosisen.

  3. Hell røren i en smurt rund kakeform med diameter 26cm.

  4. Stekes på 2. rille i stekeovnen ved 170 grader. 45-50 minutter. Sjekk med en kakestikke at kaken er ferdigstekt slik at deig ikke henger seg på stikken.

  5. Like etter at kaken er tatt ut av ovnen bruker du kakestikken til å stikke tett i tett med hull ned til bunnen av kaken. Fjern kakeformens bunnplate, men behold kakeformens kantdel rundt kaken. Plasser kakebunnen på et kakefat. Helst et med litt kant på.

  6. Varm opp en blanding av kokosmelk (evt. kokosfløte) og kondensert søtet melk, og bland dem godt sammen. Hell den varme blandingen over kakebunnen, slik at den fordeler seg ned i alle hull, og slik at hele kakebunnen suger til seg væsken. La kakebunnen stå slik noen timer til all væsken har trukket inn i kakebunnen.

  7. Mens kakebunnen står og godgjør seg, lages ostekremen. Pisk romtemperert/mykt margarin sammen med kremosten. Tilsett melis blandet med vaniljesukker litt etter litt. Bland ønsket mengde konditorfarge med litt av melken (2 ss.) og pisk dette inn i ostekremen. Ønsker du en sterkere farge, kan du blande den ut i resten av melken til en jevn masse.

  8. Fordel ostekremen ut over den fuktige kakebunnen. Kutt opp de tørkede fruktene i passe deler og fordel dem utover kremen.

  9. Kaken kan med fordel lages en dag eller to før den skal serveres, for den blir vel så god av å stå kjølig en stund. Kaken tåler å fryses ned før bruk.