KÅLROTKAKE

Kake
Kake

Kålrotkake

Mandel-/Nøttekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
3 egg
1 dl sukker
2 dl malte mandler
1 dl sammalt hvete
½ ts bakepulver
150 g revet kålrot

Glasur
1 stort beger naturell kremost
1 ss smeltet smør
Melis

Pynt
Kokosmasse
Konditorfarge

Fremgangsmåte 170 °C 40 min.

Rund form 22 cm. Stekes i ovnen på 170 °C i ca. 40 min.

  1. Egg og sukker piskes til eggedosis. Mandlene males hele.

  2. Sikt melet og bakepulver, riv kålroten grovt på rivjern.

  3. Mandelmassen, melet, bakepulver og kålroten røres forsiktig inn i eggedosisen.

  4. Hell røren i formen (22 cm) og stek kaken på 170 ℃ i ca. 40 min.

  5. Rør kremost og smeltet smør sammen og tilsett melis til ok tykkelse.

Her pyntet med grønnfarget kokosmasse.