HVIT SJOKOLADEKAKE MED APPELSIN OG SITRON

Kake
Kake

Hvit Sjokoladekake med appelsin og sitron

Frukt-/Bærkaker - Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
125 g hvetemel
4 egg
160 g sukker
60 g smeltet, avkjølt smør

Fyll
2ss maisenna
1 knapp dl sitronsaft
1 knapp dl appelsinsaft
1 ts finrevet sitronskall
1 ts finrevet appelsinskall
90 g sukker
2 eggeplommer
20 g smør

Pynt
200 g hakket, hvit sjokolade
1 ¼ dl kremfløte
60 g smør
hvit sjokolade og kandisert sitronskall
(oppskrift på kandisert sitronskall, finner du nederst på siden)

Fremgangsmåte 180 °C 20 min.

Bunn
  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør to lave kakeformer på 20 cm, og legg bakepapir i bunnen og på sidene.

  2. Sikt melet. Pisk egg og sukker tykt, lyst og fyldig.

  3. Vend inn melet i to omganger, raskt og med lett hånd. Det skal bare så vidt blandes. Sammen med siste porsjon mel, tilsettes smør, uten det hvite bunnfallet. Ha deigen i formene og stek i 20 min., til bunnene er lyst gylne. La dem stå i formene i 2 min., før de vendes ut og avkjøles på rist.

Fyll
  1. Rør ut maisenna med 1 ss vann. Hell 3 ss vann, fruktsaft, fruktskall og sukker i en liten kjele. Rør over jevn varme til sukkeret er oppløst. Det må ikke koke. Tilsett maisenna, og rør til blandingen begynner å koke og tykne til. La det koke i ytterlige 1 min. under omrøring. Ta det av varmen, tilsett eggeplommer og smør, og rør godt. Hell det over i en bolle. Dekk til med plast, og la det avkjøles helt.

Pynt
  1. Ha sjokolade, fløte og smør i en liten kjele. Rør over svak varme til sjokoladen er smeltet. Hell det i en bolle, og dekk til med plast. La blandingen bli kald, men ikke sett den i kjøleskapet. Piskes lett med håndmikser.

  2. Skjær hver kakebunn i to. Legg den første kakebunndelen på et serveringsfat, og fordel noe av fyllet over. Fortsett med å legge kakebunner og fyll lagvis, og avslutt med en kakebunn. Spre sjokoladen over kaken og på sidene. Pynt med sjokoladekrøller og kandisert sitronskall.

Stekeovn 180 grader. Steketid 20 min.

Dersom man ønsker å imponere sine gjester, kan man lage kandisert sitronskall selv.

Kandisert sitronskall:

Man kan lage kandisert sitronskall ved å skjære sitroner i 4 båter, og fjerne fruktkjøttet. Legg sitronskallene i en kjele med kaldt vann, og la det få et oppkok. Skru ned varmen, og la det småkoke i ca. 2 min. Hell av vannet, og gjenta prosedyren. Dette vil redusere bitterheten i den hvite delen av skallet. La skallene renne av. Bland 220 g sukker og 2 ½ dl vann i en kjele, og la sukkeret bli oppløst ved lav varme, under konstant omrøring. Når sukkeret er oppløst, gis det et oppkok. Skru deretter ned varmen, og la det småkoke. Tilsett sitronskallet og noen dråper sitronsaft. La det koke på svak varme, til skall og hinner virker gjennomsiktige. La skallene avkjøles i laken, ta dem opp og la dem renne av. Skjær for eksempel små stjerner av skallene, med en utstikksform, eller en skarp kniv. Vend dem i sukker.