FYRSTEKAKE

Kake
Kake

Fyrstekake

Mandel-/Nøttekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
190 g smør
175 g sukker
2 eggeplommer
1 stort egg (ta av litt til pensling)
4 ss vann, melk eller fløte
375 g hvetemel
3 ts bakepulver

Fyll
300 g malte mandler
300 g melis
2 eggehviter
3-4 ss hvitvin el. Vann
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver

Fremgangsmåte 175 °C 50-60 min.

Rund form 26 cm. Stekes nederst i ovnen på 175 °C i 50-60 min.

  1. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett sammenvispet eggeplommer, væske, mel blandet med bakepulver.

  2. Kjevle 2/3 av deigen ut i form, litt opp i kanten (ikke for tykt). Legg 1/3 i kjøleskapet.

  3. Bland alt til fyllet og bre det på bunnen.

  4. Kjevle eller trill ut resten av deigen og del i strimler (ca. 2 cm) til gitter. Avslutt med deigremse rundt. Pensle med egg.