FYLTE KJEKS

Kake
Kake

Fylte Kjeks

Julekaker

Lukk

Ingredienser

Deig:
3 egg
250 g sukker
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
300 g margarin

Fyll:
200 g delfiafett
300 g melis
5 sitrondråper
Evt. konditorfarge

Fremgangsmåte 185 °C 8-10 min.

  1. Egg og sukker piskes.

  2. Halvparten av melet med bakepulver has i.

  3. Kna i resten av melet.

  4. Deigen settes kaldt.

  5. Deigen kjevles passe tynn (ikke for tynn for da blir den vanskelig å få løs fra bordplata).

  6. Ta et lite glass (kjeksstørrelse) og press ut rundinger.

Fyll
  1. 200 g delfiafett, smeltet.

  2. 300 g melis.

  3. 5 sitrondråper eller en god slump nypresset sitronsaft.

  4. Ønskes det farge på fyllet, tilsettes konditorfarge.

Stekes ved 185 °C, ca. 8-10 min. Avkjøles noe før to og to kjeks legges sammen med fyll i midten.