FROMASJKAKE MED MANGO

Kake
Kake

Fromasjkake med mango

Frukt-/Bærkaker

Lukk

Ingredienser

Kjeksbunn
150 g havrekjeks, f.eks. Kornmo eller Digestives
50 g hakkede nøtter
120 g smeltet smør
ev. 1 ts. Kanel

Fromasj
8 plater gelatin
½ dl vann el. juice
2-3 modne mango
3 egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
2 små beger yoghurt m/mango + banan, el. fersken, aprikos, ananas

Gelélokk
6 dl vann
1 pk sitrongelé
1 pk ananas- el. appelsingelé

Pynt
Eksotisk frukt

Fremgangsmåte

  1. Kjeksbunn: Knus kjeksene i maskin i satt hakkekniv, eller putt dem i en stor plastpose og knus dem med et kjevle. Bland smør og eventuelt kanel godt inn, til en jevn masse. Sett et stykke matpapir oppå bunnen av en stor (26 cm) springform, klem kanten rundt slik at papiret sitter stramt. Klipp eventuelt av papiret utenpå. Klem kjeksmassen i et jevnt lag utover bunnen. La den stå kjølig mens fromasjen lages.

  2. Fromasj: Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-6 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen i varmt vann eller juice. Må ikke koke.

  3. Skrell mangoene så tynt som mulig. Skjær fruktkjøttet løs fra steinen, og legg det i hurtigmikser eller maskin med hakkekniv. Kjør maskinen til fruktkjøttet er som puré.

  4. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Pisk kremfløten. Rør gelatinen i mangopureen, og bland alt forsiktig godt sammen med yoghurten med en slikkepott. Hell fromasjen over kjeksbunnen, og la kaken stå kjølig i minst 2 timer.

  5. Gelélokk: Kok opp vannet. Trekk kjelen unna varmen og tilsett gelépulver, rør til det er oppløst. Avkjøl geleen uten at den begynner å stivne. La formen stå på et plant underlag i kjøleskapet, og hell geleen over. La kaken stå kjølig i ytterligere minst 3 timer.

  6. Bruk en tynn kniv og løsne fromasjen forsiktig fra kanten av formen. Løft kanten varsomt opp. Bruk en lang stekespade og løft kakebunnen over på et fat, trekk forsiktig av bakepapiret under bunnen. Pynt kaken etter ønske.