FESTKAKE MED SITRONFYLL

Kake
Kake

Festkake med sitronfyll

Kremkaker - Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
4 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 1/2 ts bakepulver

Fyll
1 ss potetmel
1 kopp vann
1 kopp sukker
1 kopp smør
1 egg
Skallet og saften av en sitron
2 dl kremfløte
1 plate kokesjokolade
1-2 ss smør

Fremgangsmåte 150 °C 45 min.

  1. Lag en vanlig sukkerbrødrøre og fyll den i en godt smurt og strødd form (24 cm).

  2. Sett formen inn i 150 gr. varm ovn i ca. 45 minutter. Avkjøl og del sukkerbrødet i tre bunner.

  3. Bland sammen potetmel, vann, sukker og smør og varm det opp til det tykner.

  4. Avkjøl litt og tilsett halvpisket egg og saft/skall av sitronen.  Avkjøl det helt.

  5. Bland inn pisket krem og fordel dette mellom lagene i sukkerbrødet.

  6. Smelt sjokoladen over vannbad og fordel glasuren på kaken.

  7. Pynt med strimler av gelesjokolade eller noe helt annet.